Tuesday, December 6, 2011

Trenger hjelp!

Potensial.

Et håpefullt ord. Et løfterikt ord. Et magisk ord.

Hvem ville ikke hatt potensial? Et potensial utenom det vanlige. Et utenomjordisk potensial.

Tenk å ha latente evner. Evner til å kunne spy flammer. Evner til å løfte fjell, bade i lava eller å bli usynlig.

Hvor vil jeg med dette usammenhengende rabbelet?

Jeg leser mye. Jeg leser mange romaner. Jeg leser en del klassikere, og jeg leser en del krim. Men det jeg så å si aldri leser er fantasy. Det eneste jeg har lest innen sjangeren er Ringenes Herre, og Twilight hvis det går inn under sjangeren.

Med andre ord er dette en uutforsket sjanger for meg, men likefullt en sjanger jeg gjerne skulle vært mer bevandret i. Derfor trenger jeg hjelp på veien. Hvor skal jeg begynne? Hvilke forfattere er flinke? Hvilke bøker er gode? Og hvor gjemmer helter som har utenomjordiske egenskaper seg?

Hjeeeelp!

4 comments:

 1. Jeg har ikke lest disse selv, men jeg har hørt at Terry Pratchetts serie om Skiveverdenen (som begynner med Det fantastiske lyset: legenden om Skiveverdenen) er gode bøker. Det er egentlig humoristisk fantasy-satire. Av og til kan satire fungere som en god (om enn kanskje litt absurd) innføring i et emne, synes jeg. (Jeg har f.eks. lest Madonna-gåten og trenger derfor ikke føle noe behov for å lese Da Vinci-koden.)
  Ellers har jeg hørt at Philip Pullmans trilogi "Den mørke materien" skal være bra.

  Harry Potter-bøkene har du selvfølgelig lest?

  ReplyDelete
 2. Nei, Randi. Jeg har faktisk ikke tatt på en Harry Potter-bok. Sett noen av filmene, dog :)

  Jeg har en murstein av Terry Pratchett-bok liggende et sted. Kanskje jeg skal ta opp den etter at jeg har blitt ferdig med 1Q84 av Murakami.

  ReplyDelete
 3. Eg har lest 5 av Terry Pratchett-bøkene, og dei er relativt gode. Philip Pullman-bøkene likte eg ikkje, men Harry Potter må leses! Eg held og på med George R.R. Martins A Game of Thrones. Veldig god bok!

  ReplyDelete
 4. Noen av dere som har skrevet en anmeldelse jeg bør lese?

  ReplyDelete