Wednesday, June 20, 2012

På BA-HR bakke av Kari Breirem

Alle husker vel Tore Tønne-saken. Alle husker vel den tidligere statråden som tok livet sitt. Alle husker vel at han hadde skyldte Røkke penger. De fleste kjenner nok også til den falske fakturaen. Men kjenner folk til hva som skjedde i kulissene?

Det gjorde Breirem. Hun var i sentrum. Hun var syndebukk. Hun var varsler. Men snakker hun sant?

I utgangspunktet trekker vi skjønnlitteraturnerder uinteressert på skuldrene når man kommer halsende med en ... tja, hva slags bok er det? Ikke fagbok. Ikke dokumentar ... en slags biografi, kanskje? Men fortvil ikke. Dette kunne like godt vært en kriminalroman - en virkelighetens Grisham-roman, som Breirem kaller det.

Hva skjedde egentlig i tiden før Tore Tønne valgte å ta sitt eget liv? Visste han i det hele tatt om den falske fakturaen Røkke ønsket å betale ham med?

Spørsmålene i boka er mange. Det er interessant å se hvor rått man blir behandlet i forretningsverdenen. Det er oppsiktsvekkende å se det skitne spillet maktpersoner spiller. Det er en tankevekker at det er så tette bånd mellom maktpersoner i det norske samfunn.

Men hvor sant snakker Breirem?

Jeg tror på det meste av det Breirem skriver. Jeg tror på faktaopplysningene. Jeg tror på at hun forteller sannferdig om egne opplevelser. Likevel får jeg en snikende følelse av paranoia. Jeg lukter en svertekampanje. Men også paranoide kan bli forfulgt.

Alt i alt er dette en meget lesevennlig bok. Dette er et must for alle som er interessert i korrupsjon. Interessert i maktbånd. Interessert i Tore Tønne-saken. Dette er en bok for alle som jobber med journalistikk.

På BA-HR bakke er en tankevekker. Den er spennende. Den er viktig. Den er lest på en kveld.

6 comments:

  1. Kjenner godt firmaen fra insiden, skjønner godt hva hun mener.

    ReplyDelete
  2. احب اشارك معاكم موقع متخصص في اعمال الحديد والاستانلس
    ايه رايكم فيه؟
    http://decor-ksa.com/

    ReplyDelete