Monday, May 28, 2012

A Game of Thrones av George R. R. Martin

I lys fra stearinlysene ble boka lest i de varme vårnettene.
Her om dagen fikk jeg et innfall. Jeg må se «A Game of Thrones»-serien, men saken er den at jeg misliker sterkt å se en filmatisering av et litterært verk før jeg har lest det. Dermed var det bare å knyte skolissene og tusle opp til Manglerudsenteret for å kjøpe bøkene (digg med Ark-venn-avtalen for en gangs skyld).

«A Game of Thrones» er den første boka i serien «A Song of Ice and Fire», og første etappe er nå unnagjort.

Jeg skal ikke lyve. Det var en forrykende god etappe, men ikke en Bjørn Dæhli-etappe. Det var ikke snakk om å starte hardt, for så å øke. Det vi var vitne til var Axel Teichmann i glansdagene. Bedagelig, men ikke treg, åpningshastighet, og en avslutning det lukter svidd av.

Jeg har tidligere etterlyst tips til fantasybøker jeg kan lese, og jeg vil rette en takk til Elida som anbefalte meg serien.

Da jeg sa jeg ville lese en fantasybok, så jeg riktignok for meg flyvende hollendere, og dansende bjørner med tryllestaver. Det har vært lite av det i «A Game of Thrones». Det har vært mektige menn, skarpe tunger, lange sverd og sterke ledere, og det er kult. Siden det er første etappe i et langt løp, føler jeg heller ikke at jeg ødelegger noe hvis jeg sier at avlsutningen av boken bærer løfter om mer fantasy i dette maratonet.

Etter planen skulle jeg lese noen andre bøker før jeg fortsatte på serien, men det er det bare å glemme. Jeg er allerede i gang med bok nummer to, «A Clash of Kings».

12 comments:

 1. Så flott at du likte boken! Selv er jeg litt over halvveis i lydboken og syntes den er veldig god.

  Jeg håper du ikke tar det ille opp, men postene dine er litt vanskelig å lese. Skriften forsvinner litt i bakgrunnsbildet :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tar ikke forslag til forbedringer ille opp ;)

   Delete
  2. Først så leste jeg svaret ditt litt for fort så jeg syntes det stor "tar forslag", så jeg skulle sporenstraks inn for å unnskylde meg ;) Nå er det helt supert, kan lese innlegget helt uten problemer!

   Delete
 2. Er ikke serien super vel !!! :-) Leser selv A Clash of Kings innimellom alt annet jeg har lyst å lese. Ser samtidig TV-serien, så nå får jeg dobbelt opp hver uke. Har med andre ord en uke på meg til å holde meg foran det jeg antar kommer på neste TV-episode. Jeg klarer det såvidt hver uke :-)

  Enig med Mari over her, pittelitt vanskelig å lese teksten i innlegget ditt :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvor mange kapitler strekker én episode seg over?

   Delete
  2. Serien følger egentlig ikke kapitler, og forholder seg egentlig ikke heller helt til hver enkelt bok. Når det gjelder serien, må den sees som en egen greie, mer noe som er inspirert av plottet i bøkene enn en filmatisk adapsjon av bøkene. To litt forskjellige versjoner som har samme mål.

   Delete
 3. Jeg har gjort den store feilen og sett serien før jeg har lest boken enda jeg liker best å ha lest bøkene først:) Gleder meg veldig da til å kaste meg over de:) Har to allerede liggende klar:) Ha en flott helg og kos deg med bøkene:)

  ReplyDelete